Bel direct 030 294 0529 - Of bezoek onze Showroom in Utrecht info@valkparket.nl

De voordelen van lamelparket

Lamelparket wint meer en meer aan populariteit. Het succes wordt onder meer verklaard door de ruime keuze en het feit dat lamelparket in diverse prijsklassen beschikbaar is. Voor de goede orde; lamelpakket is iets heel anders dan een laminaatvloer. Laminaat namelijk is een op HDF gelijmde laag, lamelparket daarentegen is een vloer van hout.

Intensief gebruik

Lamelparket – ook wel multiplank, duoplank of meerlaagsparket genoemd- is een uit drie tot zeventien lagen opgebouwde houten vloer. Een houten vloer is eigenlijk altijd bijzonder, want geen enkele houten vloer is precies hetzelfde. Hout geeft karakter en brengt een stukje natuur in je huis. En die natuurlijke sfeer zorgt in elke willekeurige ruimte weer voor de nodige warmte. Vloeren van hout hebben nóg iets bijzonders: hoe ouder de vloer wordt, hoe mooier de vloer namelijk wordt. De specifieke uitstraling blijft met de jaren aanwezig zoals sporen van gebruik een vloer vaak zelfs ook mooier maken. De vloer krijgt door intensief gebruik nóg meer karakter.

Levensduur

Even wat belangrijke zaken over dit parket op een rij. De prijs is onder meer afhankelijk van de kwaliteit die weer bepaald wordt door het aantal gebruikte lagen en de toegepaste houtsoort. Met andere woorden: hoe meer lagen, hoe duurder de vloer veelal uit zal vallen en hoe beter ook de kwaliteit is. Het hout dat gebruikt wordt in de onderlagen is ook bepalend voor de levensduur van lamelparket dat overigens in vergelijking met andere vloeren toch al een zeer behoorlijke levensduur heeft en dus met recht duurzaam genoemd mag worden.

Vloerverwarming

Naaldhout, berken, triplex of eiken vormen de onderlaag van lamelparket en die onderlagen worden altijd op kruislingse wijze aan elkaar gelijmd. Kruislings lijmen zorgt voor stabiliteit en daardoor is deze soort parket prima ‘zwevend’ te installeren. Bovendien zal het hout amper gaan ‘werken’. Overigens is dergelijk parket prima te combineren met vloerverwarming, mits een en ander op de juiste wijze geïnstalleerd wordt. Wie van plan is zelf met vloer en vloerverwarming aan de slag te gaan, dient zich vooraf dus goed te laten informeren over die juiste manier van installeren om zo eventuele problemen te voorkomen.

Z

ERVAREN Parketteurs

Onze ervaren parketteurs hebben meer dan 30 jaar ervaring in het schuren en behandelen van parket en zijn gecertiiceerd

Z

SPECIALIST IN PARKETVLOEREN

Wij zijn al 43 jaar specialist in het vakkundige leggen van parketvloeren en adviseren u graag uitgebreid over de mogelijkheden

Z

DESKUNDIG ADVIES OP LOCATIE

Wanneer u een offerte aanvraagt of een afspraak met ons maakt dan komen wij altijd vrijblijvend bij u langs op locatie voor een vloerinspectie.

Z

SCHERPE & DUIDELIJKE OFFERTE

Wanneer u een vrijblijvende offerte bij ons aanvraagt ontvangt u deze met daarin meegenomen een scherpe prijs en binnen 1 dag per mail.

Prijzen van lamelparket

Zeker is dat er voor elke portemonnee geschikt parket verkrijgbaar is. Hoe duur u het maakt is sterk afhankelijk van het soort hout dat gebruikt wordt en het aantal lagen waaruit de vloer is opgebouwd. Hoe meer lagen en hoe duurder de houtsoort, hoe hoger de rekening zal zijn. In z’n algemeenheid kan gesteld worden dat lamelparket zeker niet de duurst mogelijke voer is en dat de prijs- kwaliteitsverhouding meer dan uitstekend is. In feite bepaalt u dus zelf hoe duur u de vloer maakt. Uiteraard speelt ook de uitvoering een rol bij de totstandkoming van de prijs; kiest u voor een vloer met een patroon of niet? Het zijn allemaal factoren die een rol spelen bij de eindafrekening.

Persoonlijke wensen

Wat ook al een rol speelt is of u de vloer al dan niet wilt combineren met vloerverwarming, en net zoals bij alle vloeren speelt ook de afwerking een rol in de prijs net als de vorm van de ruimte waarin de vloer komt. De prijs van een vloer is dus sterk afhankelijk van de persoonlijke wensen van de klant. Doorgaans zijn vloeren van hout verkrijgbaar vanaf een prijs van zo’n 59 euro per vierkante meter.

Onderhoud

Ook wat betreft onderhoud is lamelparket echt aan te raden. Een eenduidige wijze van onderhoud is niet te geven, simpelweg omdat de verschillende soorten parket die verkrijgbaar zijn elk weer hun eigen specifieke onderhoud behoeven. Mocht de vloer na een jaar of tien trouwe dienst toch wat afnemen in kwaliteit, ook dan is er beslist geen man overboord en hoeft niet meteen een nieuwe vloer van lamelparket gekocht te worden. Meestal is het een questie van de houten vloer schuren en van een nieuwe afwerklaag voorzien al voldoende om de vloer er weer als nieuw uit te laten zien. Afhankelijk van de dikte van de vloer kan soms wel tussen de drie en vijf keer geschuurd worden en kunt u dus ontzettend lang met de vloer doen, die aan uitstraling dan nog steeds niets heeft ingeboet. 

Meer weten? Laat u dan op deskundige en prettige wijze adviseren in de showroom van Valk Parket in Utrecht. Zie ook www.valkparket.nl.

Vraag hier direct uw Offerte Aan!

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor een nieuwe of bestaande parket, laminaat of kurkvloer of voor het renoveren (schuren en oliën of lakken) van een bestaande parketvloer.

=
Call Now Button